Ukategorisert

Treningsoppdatering – Covid-19

Til alle medlemmer som trener i Horten Roklubb

Som dere vet har vi holdt klubbhuset stengt siden 12. mars på grunn av Covid-19. Det har vært stengt for all bruk, som utleie, trening og møter. Som idrettsklubb er vi pålagt en del smitteverntiltak og restriksjoner for å hindre smitte og redusere alvorlig sykdom.

Vi har i denne perioden tilrettelagt trening på best mulig måte til de aktive som trener mye, de har fått låne romaskiner og trent hjemme og noen har også rodd på vannet i Tønsberg. Vi har forholdt oss til Norges idrettsforbund, Folkehelseinstituttet og Norges Roforbund og tatt de nødvendige forhåndsregler som er pålagt oss.

Nå har myndighetene åpnet mer opp for fysisk aktivitet i organiserte former,tillatt åpning av haller, fysisk kontakt i idretten, innendørstrening – alt med visse restriksjoner.

I klubben har vi både barn og ungdom, voksne og pensjonister som trener hos oss. Det er kun de aktive roerne som er i kategorien organisert trening, disse vil derfor bli prioritert nå i forhold til tilrettelagt trening inne og ute.

De andre som bruker roklubben til trening, må smøre seg med tålmodighet litt til før vi åpner huset for trening igjen.Så snart det lar seg gjøre åpner vi også for voksne og pensjonister til innendørstrening. Vi håper for forståelse for avgjørelsen – det er en del av vårt felles samfunnsansvar.

Ansvar

Idrettslaget/foreningen er ansvarlig for at aktiviteter gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Dette krever et godt samarbeid mellom trenere/instruktører/frivillige, deltakere, foresatte og andre som er tilknyttet aktiviteten.

Alle har ansvar for å følge de anbefalte smitteverntiltakene under covid-19-utbruddet. De tre hovedprinsippene for å bremse smittespredning er:

1. Syke personer skal holde seg hjemme
  2. God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold
  3. Holde minst en meters avstand og redusere kontakt mellom personer

Arrangementer og samling i grupper

Arrangementer med inntil 50 personer er på visse vilkår tillatt så lenge arrangementet er på offentlig sted, se Covid-19-forskriften § 13.

• Personer som er til stede skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre. Kravet om avstand gjelder ikke mellom personer som tilhører samme husstand.
  • Arrangementer kan for eksempel være kamper, cuper, stevner, treningsleir og liknende, men ikke ordinær trening.
  • Med inntil 50 personer menes deltakere, tilskuere, foresatte, søsken og andre som er tilstede uten å ha oppgaver knyttet til gjennomføringen av arrangementet. Ansatte eller oppdragstakere som står for gjennomføringen av arrangementet omfattes ikke.
  • Det er et vilkår at det er en ansvarlig arrangør, og arrangøren har ansvar for at kravet om avstand følges, og skal iverksette tiltak som gjør det mulig å ivareta hygiene og at syke ikke deltar på arrangementet.
  • Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er tilstede for å sikre en rask smitteoppsporing.

Selv om det åpnes for arrangementer på inntil 50 personer med avstand på minst 1 meter anbefales ikke aktiviteter som medfører større mobilitet og blanding av deltakere på tvers av geografiske områder.

For alle andre samlinger i grupper, for eksempel ordinære treninger, anbefales det samling av maksimalt 20 personer i en gruppe og avstand på minst 1 meter. Dette gjelder både innendørs og utendørs.Flere slike grupper av maksimalt 20 personer kan samles dersom gruppene holdes adskilt og de enkeltvis og samlet kan overholde smittevernrådene. Idrettslag/foreninger bør der det er mulig inndele deltakerne i faste grupper og fortrinnsvis samle deltakere som omgås i andre sammenhenger, for eksempel ved å sette sammen grupper fra samme lokalmiljø, skolekrets eller lignende.

Bruk av treningsareal (haller, baner, saler)

Det er mulig for flere grupper à 20 personer å oppholde seg på samme treningsareal samtidig. Det er da en forutsetning at treningsarealet er av en slik art at gruppene kan holdes adskilt under hele økten samtidig som man kan holde minst 1 meters avstand innen hver gruppe. Dette innebærer også at aktiviteten organiseres slik at gruppene kommer og går til ulike tider for å forhindre trengsel. Treningssentre har inntil videre et forskriftsfestet forbud mot å holde åpent. De samme hensyn som begrunner forbudet, vil også gjelde for idrettslagenes egne styrkerom e.l. Det anbefales derfor at styrkerom og lignende også holdes stengt inntil videre. Vektløfting og liknende idretter som ikke kan utføres uten vekter kan ha tilgang til nødvendig utstyr for å gjennomføre trening.

Garderober

Bruk av garderober i idrettshaller er inntil videre forbudt. Hensikten med dette er å unngå situasjoner og områder der det er utfordrende å ivareta tilstrekkelig avstand mellom personer. For å sikre at god håndhygiene kan ivaretas, anbefales det likevel at toaletter og muligheter for håndvask tilknyttet garderober gjøres tilgjengelig, selv om ytterligere bruk av garderoben til skifting av klær/utstyr, dusjing mv. ikke er tillatt.

Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er tilstede, for å kunne bistå ved en eventuell senere smitteoppsporing. Dersom det for å finne tilbake til deltakerne er nødvendig å nedtegne en egen oversikt, skal denne slettes etter 10 dager.

Håndhygiene bør utføres som et minimum:

• Før og etter aktiviteten
  • Ved skifte av aktivitet
  • Før og etter bruk av felles utstyr
  • Etter toalettbesøk
  • Etter hosting/nysing
  • Etter snyting/tørking av snørr
  • Før og etter eventuelle måltider